Pályaorientációs tábor 2021 összefoglaló

Szervezés

A fő helyszín a Váci Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelye volt, ezen kívül még 10 különböző helyszínen fordult meg a csapat: a Királyban, a Boronkayban, a Kilátó Központban, az IpressCenter Nyomdában és a Rubra étteremben.

Fókuszban a műszaki pályák voltak, de nem csak, hiszen a gyerekek láttak és végeztek természettudományos kísérleteket és a rendészeten belül a tűzoltó parancsnok helyettes előadását is meghallgatták.

Célcsoport: 7. osztályos általános iskolás gyerekek, csoportlétszám: 15 fő. 12 fő 2021. szeptembertől a 8. osztályt-, míg 3 fő a 7. osztályt kezdi meg. A csoportban a nemek aránya 13 fiú és 2 lány volt.

Étkezés: napi háromszor (tízórai, ebéd, uzsonna).

A tábor díja: 15.000 Ft/fő/tábor

A tábort május 19.-én hirdettük meg – egy vázlatos programkínálattal – két csatornán:

  • Váci Tankerületnek küldtük el e-mailben a jelentkezési lapot és tábori felhívást,
  • valamint a Váci Szakképzési Centrum honlapjára helyeztük fel kiemelt helyre és készítettünk egy vonzó slide-show bemutatót a kattintóknak, majd a VSzC és Pályaorientáció4.0 facebook oldalain hirdettük meg egy-egy posztottal egyenként 2000Ft-os kampánnyal 4-4 nap hosszan, egymás után.

Mire letelt a toborzási időszak 8. napja, betelt a tábor, és volt három pótjelentkezésünk, valamint a tábor napjáig folyamatos érdeklődő szülői telefonhívások. (Ahogy betelt a csoport, azt a honlapon is jeleztük.)

Rákérdeztünk, ki milyen forrásból értesült a táborról és a válaszadók 24%-a az Interneten olvasott róla, míg 76% az általános iskoláján keresztül, osztályfőnöktől, sőt az E-krétán keresztül üzenetből értesült a tábori lehetőségről. Öt különböző általános iskolából érkezett a 15 résztvevő. (Készültünk bemeneti és kimeneti méréssel, azaz a tábor 1. napján az 1. órában fogadtuk a gyerekeket bekísérő szülőket is és töltöttek ki kérdőívet a gyerekekkel együtt. 15 gyermek és 14 szülői kérdőívet töltöttek ki érkezéskor és záráskor 14 gyermek és 15 szülő – az elemzésekről még lesz szó később.)

A jelentkezések előkészítésébe jogi- és pénzügyi munkatársakat vontunk be, hogy minden szempontból körültekintően járjunk el. A jelentkezésekkel egyidőben pontosítottuk a programokat és elkezdtük az időbeli ütemezéseket. A két váci, műszaki iskolánkkal rendkívül rugalmasan ment a szervezés, mindkét gyakorlati vezető, Dian János és Varga József hatékonyan segítette a foglalkozások, a témák és az együttműködő oktatók bevonásával a programkínálat kialakítását. Több szülő is visszajelezte, hogy a színes programokon túl a gyerekeknek nagyon jólesett, hogy munkájuk iránt elkötelezett és nagyon kedves emberekkel találkoztak az egész héten. Számunkra ez a visszajelzés adja vissza a legjobban, hogy miért is sikerült ilyen jól az összefogás. A kedves, a nyitott és szakmáját szenvedélyesen szerető ember tud hiteles lenni a gyerekek szemében.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük