A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése – VEKOP-8.6.3-16-2017-00008

A program ismertetése
A projekt célja többek közt a befogadó nevelés támogatása, a végzettség nélküli iskolaelhagyás és lemorzsolódás kezelése, a hátrányos helyzetű tanulók oktatási és munkaerő-piaci esélyeinek növelése, a társadalmi beilleszkedésének elősegítése, és ezáltal a köznevelési rendszer méltányosságának, valamint a gazdaság versenyképességének növelése.

A projekt célja továbbá a szakképzést végzettség nélküli elhagyó tanulók számának csökkentése és az alapkészségek fejlesztésének támogatása.

Kiemelt céljaink közé tartozik még a szakképző intézmények kulcskompetencia-fejlesztő kapacitásainak megerősítése, az alapkészségek fejlesztésére alkalmas eszközrendszer fejlesztése, a szakképzés eredményesebbé tétele, valamint az iskolai teljesítmény növelése az egész életen át tartó tanulásra való képessé tétel érdekében.

A projekt során tanulócsoportokat alakítunk ki a diákok alapkészségeinek fejlesztése céljából, a tanulói létszám legalább 5%-át bevonva. A csoportok megszervezése a résztvevők tanulmányi eredményeinek javulását szolgálja.

Célunk továbbá egy Digitális Közösségi Alkotóműhely kialakítása és működtetése, valamint az ehhez szükséges tárgyi és humán feltételek biztosítása.

Kedvezményezett neve: Váci Szakképzési Centrum
Projekt azonosítója: VEKOP-8.6.3-16-2017-00008
Projekt címe: A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 270 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.10.29.

Széchenyi terv - EU pályázat infoblokk kép

A projekt átadási ünnepségéről itt olvashat »»

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük