Pályaválasztási Kiállítás, 2022 november 3-4.

2022. november 3-án és 4-én sikeres pályaválasztási kiállítást tartottunk a Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola  sportcsarnokában. Az óriási érdeklődés és a sportcsarnok korlátozott befogadóképessége miatt több turnusban zajlott a rendezvény, amelyekre a helyek az előregisztráció során rövid idő alatt beteltek. Csütörtökön 800 főt, míg pénteken 400 főt fogadtunk.

Az iskolák bemutatták a 2023/2024-es tanévben induló képzéseiket, szakmabemutatókat tartottak. Középiskolás diákokkal, tanárokkal képviselték magukat a rendezvényen, válaszoltak minden kérdésre.

A kiállító iskolák:  

Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola, Vác

Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium, Vác

Váci SZC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola, Gödöllő

Váci SZC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium, Aszód

Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola, Szentendre

Váci SZC Selye János Egészségügyi Technikum, Vác

Váci SZC I. Géza Király Közgazdasági Technikum, Vác

A kiállítók interaktív bemutatókkal készültek, a gyerekek forraszthattak, kipróbálhatták a 3D nyomtatást, kérhettek manikűrt, sminket és hajfonást.

Idegenforgalmi és vendéglátó képzést folytató 3 iskolánk – a Király, a szentendrei Petzelt és a gödöllői Madách – készült némi ízelítővel és cukrászati termékekkel, vendégeink bátran kóstolgatták a finomságokat a fehér terítővel terített asztaloknál. A hivatalos megnyitó után divatbemutatóval készültek a Király Kreatív ágazat Divatszabó oktatói és diákjai. Ezt követően a Király Rendészeti ágazatának 10/A osztály tanulói Önvédelmi és intézkedéstaktikai bemutatót tartottak.

Látogatóink céges együttműködő partnereinkkel is találkozhattak. Többek között ezek a cégek közreműködnek a diákok gyakorlati szakmai képzésében és végzett diákoknak elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak. Képviselte magát a Zollner Kft., a Duna-Dráva Cement Kft., a BKV Vasúti Járműjavító Kft., a veresegyházi GE Hungary Kft., és a Magyar Suzuki Zrt., valamint a szakmai gyakorlatok koordinálását végző Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A váci ESTV általunk készített híranyagát a linkre kattintva érhetik el: https://fb.watch/gFmvfb2l4F/

Fotók: Gyuricza Ágnes

Pályaválasztási kiállítás 2022
Pályaválasztási kiállítás 2022
Pályaválasztási kiállítás 2022
Pályaválasztási kiállítás 2022

További fotók, galériák a rendezvényről:

Gyuricza Ágnes fotói, galéria >>

Konfár Mónika fotói, galéria >>

Dian János fotói, galéria >>

Horti Nagy Bálint fotói (első nap), galéria >>

Horti Nagy Bálint fotói (második nap), galéria >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük