Olasznap a Centrumban

2021 október 21-én tartottuk meg a Centrum Országnapok eseménysorozatának első rendezvényét, amelynek központi témája Olaszország volt. A tematikus napon mind a hét iskolánk diákjai részt vettek egy-egy négyfős csapattal.

Olasz napok vszc

Az érkezőket friss, édes reggelivel vártuk, hiszen általában az olaszok is édes péksüteményt fogyasztanak reggelire, mi pedig szerettük volna a lehető leginkább autentikus élményt biztosítani a résztvevőinknek. Az Olasznapot és egyben az Országnapok eseménysorozatot Dudás Tibor kancellár nyitotta meg köszöntőbeszédével.

A csapatok ezt követően bemutatták iskoláikat, majd különböző feladatok megoldása közben mérhették össze tudásukat. Továbbá minden tanulócsoport készült egy prezentációval is: ennek köszönhetően gondolatban elutazhattunk Olaszország legkülönfélébb tájaira. Minden diákelőadáson látszott az alapos felkészülés – volt, aki impozáns szemléltetősarkot készített, más saját készítésű térképen helyezte el a látnivalókat, és akadt olyan is, aki egy utazási iroda szemszögéből mutatta be az összegyűlteknek az olasz városát.

Koradélután egy igazi, olaszos ebéddel igyekeztünk kipihenni a mozgalmas nap fáradalmait. A színvonalas menüt a Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskolának köszönhetjük, akik nem csupán változatos főételekkel, hanem nagyszerű desszertekkel is kedveskedtek nekünk. Az ebédet követően a vállalkozó szellemű diákok olasz módra egy kávé és fagyi társaságában hangolódhattak a délutáni programokra. A résztvevők az esemény egésze alatt megtekinthették a dekorációként és egyben ismeretterjesztőként szolgáló plakátokat is, amelyek különböző olasz vonatkozású témákat mutattak be nekik.

Az Olasznap során két izgalmas témát dolgoztak fel meghívott előadóink: a katakombák titkairól és az olasz maffiáról beszéltek a tanulóknak. Az esemény végén a zsűri eredményhirdetést tartott, és Papolczi Emőke főigazgató asszony adta át a csapatok díjait. A verseny igen szoros volt, ami azt bizonyította, hogy minden diákunk alaposan felkészült, és a nap során végig a legjobb tudása szerint oldotta meg a feladatokat.

Első helyezést ért el: a Váci SZC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium csapata

Második helyezést ért el: a Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola csapata

Harmadik helyezést ért el: a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium csapata

További fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük