Felnőttképzés – Oktatási szakasszisztens

Felnőttképzés – Oktatási szakasszisztens
FELNŐTTKÉPZÉS
Szakma neve:
Oktatási szakasszisztens
Ágazat neve:
Oktatás
Szakmajegyzék száma:
501882501
Képzés időtartama:
2 év
Választható szakmairányok:
Képzést indító intézmények a 2022-2023 tanévben:
Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola, Szentendre

A szakma ismertetése

Szívesen töltené a mindennapjait a gyerekek között? Szeretnel változatos, jó hangulatú munkát? Szeretne gyerekek példaképe lenni?

Kipróbálhatja magát élmények szervezésében, kreatív tevékenységekben. Támogathatja a gyermekek testi, lelki fejlődését; figyelemmel kísérheted személyiségük gazdagodását. A változatos helyszíneken, magas óraszámban megtartott gyakorlatok során aktívan részt vehet a gyermekek mindennapi tevékenységeiben. Segítheti a különböző életkorú gyermekek nevelését. Sokoldalú tapasztalatot szerezheti a különböző szabadidős tevékenységek szervezésében. A megszerzett tudást hasznosíthatod a pedagógus és a szülő legfontosabb segítőjeként. Továbbtanulás esetén is támaszkodhat az oktatás ágazatban szerzett ismereteire.

Az oktatás ágazat 2 éves felnőttképzése, amely technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Az oktatási szakasszisztens bölcsődében, óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban, családi napközi, pedagógiai szakszolgálat és egyéb (gyermeknevelő, -gondozó) intézményben foglalkoztatott személy, aki segíti a szakemberek munkáját.

Ajánlott mindazok számára, akik szívesen foglalkoznak gyermekekkel, akik érdeklődnek a pedagógus hivatás iránt.

A szakképzettséggel rendelkező

  • együttműködik a gyermekek gondozásában, nevelésében, oktatásában és fejlesztésében résztvevő szakemberekkel és a szülőkkel;
  • közreműködik foglalkozások, tanórai és tanórán kívüli, továbbá intézményen kívüli programok előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában;
  • felügyeli, kíséri a tanulókat vagy csoportokat, gondozási feladatokat végez;
  • segíti a család és az intézmény kapcsolattartását, a családi nevelést;
  • gyermekprogramokban közreműködik, felügyeletet lát el (játszóház, tábor, családi napközi stb.

Kompetencia elvárás:

Precizitás, pontosság, rendszerszemlélet, rugalmasság, szabálykövetési hajlandóság, jó Gyermekszeretet, empátia, tolerancia, rugalmasság, alkalmazkodó képesség, kreativitás, önállóság, megbízhatóság.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük