VSZC fórum 2021

A Váci Szakképzési Centrum 2021. július 7-én tartotta meg nagyszabású „Lehetőségek a szakképzésben” című szakmai fórumát kis és nagyvállalti partnerei számára. Több mint 30 cég, kivállalkozás illetve multinacionális nagyvállalat képviseltette magát a fórumon.

A rendezvény fővédnöke Dr. Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője.

A fórum házigazdái Papolczi Emőke főigazgató asszony és Dudás Tibor kancellár úr volt.

Több olyan téma terítékre került, amelyek a duális szakképzésben bekövetkezett változások miatt tisztázásra és pontosításra szorultak a cégek számára. Többen keresték meg a Centrumot, hogy segítse értelmezni a változásokat, hogy a gyakorlatban alkalmazni tudják. Közös érdek, hogy a kialakult együttműködések és a diákok fogadása, képzése továbbra is zökkenőmentesen működjön.

A találkozó célja emellett, hogy egy olyan alkalmat teremtődjön, amely keretén belül a környező kiemelt munkáltatók képviselői személyesen is megismerjék egymást és élő, személyes kapcsolatok alakuljanak ki.

A fórumot Dr. Rétvári Bence nyitotta meg, aki elismerően nyilatkozott a térségben tapasztalható vállalkozói kedvről és kiemelte, hogy a Centrum hatékony támasza lehet a vállalkozásoknak. Támogatásáról biztosította a cégeket, és elmondta, hogy a pandémia hatásait figyelembe véve a kormány olyan újraindítási programot készített elő, amely biztosítja a további fejlődés lehetőségét.

Köszöntőt mondott Kissné Kászon Gabriella, a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke, aki hiánypótlónak és fontosnak tartotta a rendezvényét és örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy létszámban képviseltették magukat a cégek.

A szakmai előadások kitértek a Váci Szakképzési Centrum által kínált lehetőségek bemutatására (Gombos Péter főigazgatóhelyettes), a Dunakanyarban található vállalkozások helyzetének leírására (Lukács Balázs, a Polgári Vállalkozók Egyesülete A Dunakanyarért elnöke), a duális szakképzés vállalati oldalról való ismertetésére (Nagy Balázs a Siemens Energy Képzési Központ vezetője), a kamara duális szakképzésben való tevékenységére (Berki Edit) és a duális együttműködés és a szakképzési munkaszerződés lehetőségeire (Dudás Tibor kancellár).

Rendezvény végén kötetlen beszélgetés és állófogadás várta a kedves vendégeket.

VSZC fórum, 2021

Fotók: Medveczki Julianna

Galéria a rendezvényről:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük