Disciplines in European Context projekt a Petzelt iskolában

2021-1-HU01-KA220-SCH-000023671

Az EU projekt plakátja
A Zene Házánál

A projekt komplex programot kínál, amely gyakorlatorientált és tapasztalatokon alapuló élménypedagógiai elemeket tartalmaz.

A nemzetközi stratégiai partnerségben megvalósuló hároméves munkaprogram alapvető célja, hogy rávilágítson a fiatalok körében a közös európai értékekre, az együttes társadalmi, kulturális és történelmi örökségre öt különböző tudományterület feldolgozásán keresztül.

A szentendrei dunaparton

A projekt koordinátora iskolánk, a Szentendrén működő Váci SzC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola, ahol az első projekttalálkozón fogadtuk partnereinket. Öt országból, Lengyelországból, Litvániából, Norvégiából, Portugáliából és Svédországból érkeztek tanárok és tanulók Szentendrére, hogy a művészet segítségével megismerjék egymás iskoláját, városát, kultúráját. A nemzetközi találkozó hetében a résztvevők a víz témakörét dolgozták fel, különböző anyagokat választhattak alkotásaikhoz, ennek eredményeként gyönyörű és különleges remekművek készültek.

A Ferenczy Múzeum a belső műhelymunkának biztosított helyszínt, a Duna parton pedig a természetművészet kapott helyet, amely igazán rendkívüli élményt nyújtott a résztvevőknek.

Itt minden alkalommal egy-egy közös alkotás készült, amelyet fotók és videófelvételek segítségével örökítettek meg az alkotók.

A Ferenczy Múzeum

A közös munka hangulata, az örömtanulás, a sikerélmény, mind hozzájárult a heti programok sikeréhez. A délutáni kulturális programok, mint a szentendrei múzeumok látogatása, a Szentendrei Skanzen túra, a városligeti Zene Háza és a Hangdóm megtekintése tovább gazdagította az eseményt.

A rendezvény megkoronázása az a kiállítás, amelyet a munkahét alkotásaiból állítottak össze a résztvevők. Az ünnepélyes megnyitót magas beosztású vendégek is megtisztelték, például Dr Vitályos Eszter az EMMI államtitkára és a régió országgyűlési képviselője, Szentendre város polgármestere, és iskolánk fenntartója, a Váci Szakképzési Centrum vezetői.

A találkozó nem csak bámulatos alkotásokkal zárult, hanem barátságokat, életre szóló élményeket is hozott a résztvevők számára.

Az ünnepélyes megnyitó

További fotók:

Fotók és szöveg: Váci SZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola, Szentendre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük