Sikerek Aszódon

A PSG francia tagozatának újabb sikerei

Frankofón dalverseny

Március a kikelet és a frankofónia hónapja. Ilyenkor országszerte kulturális programokkal, versenyekkel csatlakozunk ehhez a kontinenseken átívelő rendezvénysorozathoz, melynek célja a francia nyelv és kultúra népszerűsítése. Iskolánk francia tagozatának tanulói számos versenyen értek el előkelő helyezéseket.

Kovács Hanna és Basa Dániel 12.A osztályos tanulók a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium által szervezett konferencia-szimulációs játékon 14 csapatból az előkelő harmadik helyezést érték el. Egy képzeletbeli ország COVID-19 elleni intézkedéseit kellett bemutatniuk.

Három diákunk, Kovács Hanna, Basa Dániel és Juhász Ákos 12. A osztályos tanulók továbbjutottak a francia nyelvi OKTV döntőjébe.

 A budapesti Francia Intézet Frankofón dalversenyén első helyezést ért el Farkas Luca  9.A és Józsa Leóna 9.Kny osztályos tanulók duója.

 A pásztói Mikszáth Líceum Slam versenyén Varga Bernadett 9.A osztályos tanuló 1. helyezést, Deák Mercédesz 12.A osztályos tanuló  2. helyezést ért el saját kategóriájában.

Kovács Hanna és Basa Dániel
Csoportkép
Slam verseny

 A közeljövőben több tanulónk pályázik egy, Flaubert francia író születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett videófilm-versenyre.  Ugyancsak március végén kerül megrendezésre Pécsett egy francia nyelvű művészeti találkozó, ahol a tagozat tanulói is képviselik iskolánkat.

 Köszönet a felkészítő tanároknak, Márton Ildikónak, Péter Katalinnak és Veszprémi Péternek.

Fotók és szöveg: VSzC Petőfi Sándor Műszaki Technikum, Gimnázium és Kollégium.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük